måndag 17 maj 2010

Två nya kalvar


Här på kvällen har vi fått två kalvar en tjur efter Dacke födelsevikt 40 kilo, och en kviga på 41 kilo efter Usse. Båda verkar vara polled, hoppas att det blir så. Annars så har Rickard jobbat med stängsel i Snesslinge ikväll. Bifogar en bild på Fantomen, en polled tjurkalv efter Bond av Onslunda. Hans storebror efter samma far och mor växte mycket bra ifjol, 621 kilo på ett år vilket är det näst högsta vi haft.

2 kommentarer:

  1. O, vilka fina bilder på era djur! Men varför skriver ni "polled" och inte "kullig"? Vad är det för fel på det svenska ordet? Eller finns det en skillnad mellan polled och kullig?

    SvaraRadera
  2. Det är ingen skillnad mellan polled och kullig utan det är bara så att inom köttrasaveln i Sverige har man använt ordet polled, förmodligen för att man avlat fram egenskapen på köttraserna i nordamerika, där man använt sig av Angus för att få de andra raserna polled eller på svenska hornlösa/kulliga. Ibland hör man också en försvenskad variant Pollad. Vad roligt att du tycker om våra bilder, tack så mycket. Roligt med kommentarer och jag tycker att också att det är rätt att försvara de svenska orden, skall försöka skriva båda hädanefter.

    SvaraRadera