måndag 21 juni 2010

Händelserik veckaFörra veckan skördade vi ensilage hemma 93 balar med storlek 135 cm. Vi lyckades hitta 2 torra dagar i allt regnande så balarna blev förhållandevis bra torkade. Ifjol hade vi dock nästan hö i balarna. Ju torrare balar desto mer foder blir det i varje bal, vilket minskar skördekostnaden dramatiskt. Bilden på balarna är utifrån vårat vardagsrum. Bilden på betesdjuren är tagen vid Djupdal nere vid Olandsån. Vi flyttade två betesgrupper till nya fållor igår samt fixade en hel del med stängsel. Vi vägde också en kalv som föddes för tre dagar sedan, en polled tjurkalv som vägde 48 kilo dag 2.
I början av förra veckan var barnen och Marie med alla dagbarn och dagmammor på Älgparken i Gårdsjö, där de fick titta på och klappa älgar. Älgkalvarna heter Kajsa och Kalle. De två första hondjuren älgparken köpte in var tre månader gamla och kostade 24 och 27 tusen kronor. De första två dygnen med en älgkalv spenderade de minst 18 timmar/dygn med kalven inklusive att de sov med dem. Allt för att de skulle präglas på människan. De första tre veckorna var viktigast och då var de mycket hos kalvarna.
I fredags var hela familjen ute och åkte båt från Öregrund till Sundsveden. Vi åkte med båten Sunnan. I Sundsveden tillbringades dagen med alla dagmammor (Sjöstjärnona) och dagbarn med familjer. Vi lekte och grillade och sedan åkte vi hem till Öregrund med Sunnan. Sjöstjärnorna bjöd på hela dagen. Vi tackar för en otroligt härlig dag.
Idag skall vi 365 dagarsväga några tjurar samt stängsla. Vi skall också kolla åkrarna i Harg som vi skall skörda i nästa vecka, då sätter vi upp vita käppar vid hinder som stenar och brunnar så att vi inte råkar köra in slåtterkrossen i dessa.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder! Det skiljer sig visst lite på priset för en limousin och en älgklav : )
    Ha det gott!
    Karin

    SvaraRadera