lördag 7 augusti 2010

Snart är sommarlovet slut


Nu börjar lovet närma sig slutet för Rickard och Johan. Rickard börjar jobba på onsdag och Johan börjar 1:an veckan efter. Senaste dagarna har följt denna sommars vanliga trall med stängsling och flytt av djur. Vi har också täckt över våra höbalar med siloplast (sidorna är öppna så att vi ska slippa kondens), vägt tjurkalvar samt klippt dem så att de håller sig rena och fina. Vår prövningstjur Frusse börjar arta sig och växa på nu när han fått tillgång till kraftfoder. Någon dag mellan 16 0ch 19 augusti sätts han in på stationen. Har vi tur får vi vår första polled tjur över 600 kg i årsvikt i november då en av våra polled tjurar växer väldigt bra just nu. Vi har också travat ved samt börjat betesputsa älggräs på en av våra nya hagar.
Vi sålde 2 tjurar i köttlåda i torsdags, 366 och 372 kg, klass: E och E-, fett 2+ och 3-.

Bild: 2143 närmast är en Madison ko som har en polled 1 årig kviga som är väldigt fin, bild kommer senare. Den andra kon är 2132 vår mest muskulösa dam, hon har Dauphin som farfar och Volcan som morfar. 2132:s dotter 45 (efter Tzar) har en polled tjurkalv i år som är väldigt muskulös och fin, blir 1 år 25 november.

1 kommentar:

  1. Ja, tänk vad tiden går fort när man har roligt, eller har mycket att göra. Hoppas att ni hinner med lite roligt också?! Ha det gott!

    SvaraRadera